Ce analize este bine să facem primăvara
Articol realizat cu ajutorul Echipa de specialiști ai Donna Medical CenterPrimăvara vine cu o vreme mai frumoasă și cu mai mult verde, inclusiv în alimentație. Este un moment foarte bun de a ne reîncărca sănătatea prin reevaluarea stilului de viață și adoptarea unor obiceiuri benefice de dieta și de sport. Ieșim mai des în natură și devenim mult mai atente față de corpul nostru și față de modul în care ne simțim.
Însă, pentru a avea o sănătate înfloritoare îndelungată este foarte important ca pe lângă o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate să mergem la controlul de rutină pentru a fi sigure că suntem bine.
Dacă te întrebi ce examinări sunt indicate pentru o femeie pentru perioada primăverii, mai jos găsești o lista cu cele mai importante teste și controale la care ar fi bine să te programezi:
Ce este și de ce avem nevoie de consultație senologică?
Consultația senologică, sau controlul sânilor, este recomandată ca și consultație de rutină tuturor femeilor, dar mai ales celor de până în 30 de ani. În cadrul acesteia, se urmăresc eventuale modificări de consistență a tesutului mamar și aspectul sânilor.
Consultația senologică, sau controlul sânilor, este recomandată ca și consultație de rutină tuturor femeilor, dar mai ales celor de până în 30 de ani. În cadrul acesteia, se urmăresc eventuale modificări de consistență a tesutului mamar și aspectul sânilor.
Consultația ginecologică
Este important ca anual sau chiar la 6 luni să mergem la un consultație ginecologică de rutină. Aceasta ajută la descoperirea timpurie a afecțiunilor ginecologice, astfel evitându-se prin tratare complicațiile de mai târziu.
Cum afli dacă ai nevoie de o Consultație endocrinologică?
Intoleranța la căldură, tahicardia, senzația de sufocare, oboseala și scăderea sau creșterea bruscă în greutate sunt doar câteva semne care indică necesitatea unei consultații endocrinologice.
Ce rol are Examenul bacteriologic de secreție vaginală
Ce rol are Examenul bacteriologic de secreție vaginală
Acest tip de examen medical are un rol important în detectarea eventualelor infecții vaginale care crează un discomfort important tuturor femeilor. Acesta poate fi inclus în cadrul consultației ginecologice sau poate fi făcut la cererea pacientei independent de consultație.
Când facem Testul Babeș Papanicolau
Specialiștii în sănătate feminină recomandă ca Testul Babeș-Papanicolau să se facă periodic pentru ca orice modificare suspectă a colului uterin să se poată detecta precoce. Acest test este cel mai important test de diagnosticare a cancerului de col încă din faze incipiente.
Cel mai nou test pentru sănătatea sânilor.Testul HALO
Testul HALO Papanicolau pentru sân permite identificarea precoce a modificărilor sânilor, fiind un test de screening al cancerului mamar. Este important să știi că poate fi efectuat de către pacientele asimptomatice care, pe baza rezultatelor, pot fi grupate în diferite categorii de risc de a dezvolta boala, cu controale periodice diferențiate.
Această investigație imagistică este folosită pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor sânilor cu ajutorul ultrasunetelor, ecografia mamară este indicată femeilor cu vârsta sub 40 de ani, gravidelor sau femeilor care alăptează.
Ce face Ecografia transvaginală
Ecografia transvaginală investighează organele genitale feminine (uterul, ovarele și trompele uterine) cu ajutorul ultrasunetelor.
Când ai nevoie de Ecografia de sarcină 3D / 4D
În cazul în care aștepți un bebeluș, ecografia de morfologie fetala 3D / 4D este cea mai bună modalitate de a fi sigură că bebe este bine și că se dezvoltă cum trebuie.
Pentru ce probleme de sănătate este indicată Ecografia abdominală
Foarte utilă pentru diagnosticarea problemelor ficatului, splinei, rinichilor, pancreasului, a colecistului și vezicii urinare, precum și a organelor genitale interne
Pentru o primavară plină de sănătate și frumusețe, asigură-te că ești bine! Fii cu un pas înaintea bolii, prin prevenție! Analizele regulate și atenția acordată simptomelor corpului sunt cea mai buna modalitate de a îți menține sănătatea. Vorbește cu un consultant de prevenție și vei ști ce investigații îți sunt recamndate în funcție de istoricul medical.