Săptămâna 29 de sarcină
Articol realizat cu ajutorul Dr. Corina Chișu - Medic primar Obstetrică - Ginecologie în data 11 Mai 2020Ai ajuns la săptămâna 29 de sarcină și de acum bebe ia în greutate rapid. În funcție de poziția sa în burtică, bebe pune presiune pe diverse părți ale corpului și tu te confrunți cu dureri de spate, picioare sau șold. Cere sfatul medicului!
Vezi echipa de medici ginecologi și vino la o consultație obstetricală!
Ce se întâmplă cu corpul mamei în săptămâna 29?
Nu doar că se mișcă foarte mult, însă bebe ia în greutate rapid. Pe măsură ce el sau ea exercită presiune asupra sistemului tău digestiv, vei simți următoarele simptome:
- Dureri de cap – Durerile de cap pot fi cauzate de lipsa somnului, dar și de nivelul scăzut de zahăr din sânge, așa că noi îți recomandăm să mănânci regulat.
- Senzație de mâncărime – Pielea de pe burtica ta se întinde și devine mai subțire, făcând ca această zonă să devină mai subțire. Pentru a diminua senzația, folosește o loțiune de corp și bea multă apă.
- Dureri de spate, picioare sau șold – În săptămâna 29, acumulezi greutate în plus aproape în fiecare zi și, în funcție de poziția sa în burtică, bebe pune presiune pe diverse părți ale corpului tău.
- Hemoroizi – Apar din cauza creșterii uterului și a presiunii intraabdominale, dar și a constipației. Vestea bună e că îi poți combate dacă mănânci fibre și bei suficientă apă, dar ai grijă să eviți reversul medaliei, constipația.
- Constipație – Și mai neplăcută în contextul apariției hemoroizilor. Atenție, constipația în sine poate fi o cauză a apariției hemoroizilor. Fibrele și apa ajută și aici!
- Tulburări ale somnului – Nu exagera cu cafeina, hidratează-te și fă exerciții. Noi îți recomandăm yoga și plimbări lungi în parc.
S-ar putea să te intereseze și...
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
