Săptămâna 30 de sarcină
Articol realizat cu ajutorul Dr. Corina Chișu - Medic primar Obstetrică - Ginecologie în data 11 Mai 2020Începi să te simți ca o burtică mergătoare? Să fi parcurs 30 de săptămâni de sarcină înseamnă mai mult decât să fie greu să găsești poziția confortabilă de dormit. Oriunde mergi, toată lumea are ceva de spus despre cum arăți, ceea ce nu este deloc amuzant. Bineînțeles că ai întâlnit și oameni care nu se gândesc prea mult înainte să vorbească și spun ceva jenant sau chiar dureros.
Încearcă să nu iei aceste comentarii în serios, însă învață să le asculți pe acelea spuse din inimă. De exemplu, dacă cineva îți spune că strălucești, ar trebui să îl crezi. Pentru că ești superbă! Ar trebui să profiți și de avantajele pe care ți le aduce statutul de femeie însărcinată. Dacă cineva îți oferă locul în mijloacele de transport în comun, acceptă-l!
Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 30?
În acest moment, bebe are dimensiunile unui dovlecel. Bebelușul tău de aproximativ 40 cm și 1.31 kg crește din ce în ce mai repede, acumulând câte 0.22 kg în fiecare săptămână.
Vezi echipa de medici ginecologi și vino la o consultație obstetricală!
Sfaturi pentru mami în săptămâna 30:
Somnul este important. Dacă ai dificultăți, este poate pentru că dormi pe spate. Se recomandă să nu dormi pe spate, ci pe o parte sau alta a corpului.
Pune deoparte pantofii cu toc! Pierderea echilibrului și articulațiile slăbite fac ca pașii tăi să fie destul de nesiguri. Poți să împiedici căzăturile dacă porți pantofi cu talpă joasă și ești atentă la pașii pe care îi faci.
S-ar putea să te intereseze și...
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
