Săptămâna 35 de sarcină
Articol realizat cu ajutorul Dr. Corina Chișu - Medic primar Obstetrică - Ginecologie
Ești în săptămâna 35, emoțiile sunt mari pentru că puiul tău urmează să vină pe lume! Deși te incomodează greutatea sarcinii, află că orice zi petrecută în burtică în aceste săptămâni înseamnă un bebeluș mai sănătos la naștere! Ține medicul ginecolog aproape și cere-i sfatul atunci când simți că ești nelămurită!
Vezi echipa de medici ginecologi și vino la o consultație obstetricală!
Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 35?
La mai mult de 2.26 kg și măsurând între 40 și 50 cm, bebe este mai pregătit să se nască cu fiecare oră care trece. Sistemul nervos și cel imunitar încă se dezvoltă. Bebe acumulează în continuare grăsimea de care are nevoie pentru a-și regla temperatura corpului. În afară de asta, toate celelalte componente ale corpului său, de la degețelele picioarelor până la firele de păr din cap sunt complet formate. Dacă s-ar naște acum, ar avea mai mult de 99% șanse de supraviețuire.
Ce se întâmplă cu corpul mamei în săptămâna 35?
Probabil că dimensiunile pe care le-ai acumulat te incomodează. Porți cu tine atât de multă greutate în plus încât și lucrurile simple pot deveni foarte complicate. Dacă jobul tău presupune să stai la birou toată ziua, fă plimbări în pauze și întinde-ți picioarele.
Da, zilele în care vorbeai despre sarcină ca despre o perioadă confortabilă s-au terminat. Acum, loviturile bebelușului (sau lipsa lor), te țin trează noaptea și te îngrijorează în timpul zilei, ai picioarele umflate, te simți fără vlagă iar durerile de spate nu îți dau pace. Dar simți că toate astea merită!
Sfaturi pentru mami în săptămâna 35:
În săptămânile 35-37 va trebui să faci un examen care să detecteze potențialele bacterii periculoase ce s-ar putea transmite bebelușului în timpul nașterii. Examenul de streptococ grup B presupune tamponarea noninvazivă a rectului și vaginului.
Te-ai săturat să îți fie rău și să te simți obosită în mod constant? Încearcă să-ți reamintești faptul că orice zi petrecută în burtică înseamnă mai puțină bătaie de cap după naștere: bebelușii născuți la termen mănâncă și dorm mai bine.
S-ar putea să te intereseze și...